Kommunikation sker på mottagarens villkor. Alltid.

Det gäller inte bara människor utan även hundar. Jag har en häst som tror att han är en hund. Från början hade vi svårt att komma överens. Han väger 640 kg så jag kan inte flytta honom dit jag vill med min muskelkraft. Det var inte förrän jag började behandla honom som en hund som vi fann varandra på riktigt. Som gammal ridskolehäst var han helt enkelt trött på att göra saker han inte hade lust med. Eftersom jag inte vill hota eller piska honom som många andra hade gjort såg han chansen att kräva respekt och fick det. Vårt nya kommunikationssätt har lett till många härliga situationer och oj, vad jag har skrattat. Hans paradgren är att buga och han går lös och följer mig som en hund i skogen. Allt detta gör han på eget initiativ, alltså inte på kommando. Kommunikation sker på mottagarens villkor. Alltid. Hur ska du få dina mottagare att göra en ”förflyttning”? Vad triggar dem?

Mejla mig

Mejla mig så ska jag svara dig så fort jag kan. Tills vi hörs, kom ihåg: Ge dig hän i livet. Våga ifrågasätta. Och ha kul.

prenumerera på nyhetsbrev

Med ojämna mellanrum skickar jag ut nyhetsbrev som ifrågasätter vanliga arbetsmetoder och traditionella sätt att presentera och sälja. Jag skickar också ut inbjudningar till mina inspirationsföreläsningar och workshops. Välkommen som prenumerant!

Rapsodi