År 2030 – en historia från framtiden

Minns du tiden när alla visade powerpointbilder så fort de skulle prata inför en grupp? Minns du att alla trodde att det var ett bra sätt att nå ut med sitt budskap? Att de var duktiga som hade lyckats trycka in så mycket information som möjligt på varje powerpointbild? ”Det måste se seriöst ut” sa de. Plötsligt en dag började en motståndsrörelse sprida sig. Det var Motståndsrörelsen mot trista presentationer.

Folk hade fått nog. ”Vi kräver respekt för vår tid!”, sa de och buade ut alla som pepprade sina presentationer med fakta, diagram och tabeller. Och de som gjorde presentationsbilder fulla med text som de själva läste högt, så kallade karaoke-bilder, slängdes helt resolut ut. Man hade tappat respekten för talare som inte förstod att känslor är viktigare än fakta när man ska ta ett beslut.

Tillbaka till nutiden

Det finns många otroligt duktiga människor som är experter på sina områden. Trots att de är smarta, händer det att de tappar allt förnuft när de ska göra en presentation. De dränker sina budskap i trista powerpointbilder. Med utgångspunkt från tankevurporna de gör har jag startat Motståndsrörelsen mot trista presentationer. Jag hoppas att jag så småningom kan avskaffa min egen rörelse. Vill du hjälpa till? Du tillhör förstås inte de som tappar förnuftet, men Motståndsrörelsen mot trista presentationers metod kan du säkert ändå ha nytta av. Den består av tips på hur du undviker vanliga fällor och fel i ditt arbete före, under och efter en presentation. Vill du veta mer? Ring eller mejla mig!

Lisa Sjöström

0708-262120

lisa@rapsodikommunikation.se

Mejla mig

Mejla mig så ska jag svara dig så fort jag kan. Tills vi hörs, kom ihåg: Ge dig hän i livet. Våga ifrågasätta. Och ha kul.

prenumerera på nyhetsbrev

Med ojämna mellanrum skickar jag ut nyhetsbrev som ifrågasätter vanliga arbetsmetoder och traditionella sätt att presentera och sälja. Jag skickar också ut inbjudningar till mina inspirationsföreläsningar och workshops. Välkommen som prenumerant!

Rapsodi